Pršut je bil od nekdaj pomemben del tradicionalne prehrane in skoraj vsaka domačija je imela svoje prašiče. Dandanes pa se le stežka najde kakšen. Uroš se je osnov izdelave pršuta naučil od očeta in dedka, pri "kolinah" (tradicionalnem zakolu, predelavi in mesarstvu prašičjega mesa) pa je aktivno sodeloval že kot otrok. Na podlagi svojega znanja, ki ga je prilagodil specifičnim pogojem v kleti, je razvil lastno metodo za izdelavo najmehkejšega in najslajšega pršuta, kar ste jih kdaj jedli.

Njegova skrivnost se skriva v preprostih sestavinah: posebej vzrejenih in hranjenih slovenskih prašičih skrbno izbranih lokalnih kmetov, slovenski morski soli iz Piranskih solin, popru in potrpežljivosti pri 30-mesečnem sušenju in zorenju pršuta v kleti. Izjemno velika svinjska stegna tehtajo tudi do 25 kg, kar zahteva daljši čas sušenja, vendar je rezultat obogaten okus in mehka struktura pršuta tudi po petih letih. Vsako stegno pršuta je 100-odstotno naravno, brez dodatkov in konzervansov. Čeprav je Uros znan in hvaljen po svojem pršutu, lahko poskusite tudi salame, klobase, panceto in druge domače prašičje izdelke, ki jih je mogoče kupiti.